بهترین آمپول، قرص و رژیم تغذیه برای درمان ناباروری مردان + اینفوگرافی

بروزرسانی: دسامبر ۲۰۲۱
مدت مطالعه: ۹ دقیقه

ابتدا از ناباروری و بعد نازایی زنان و مردان، همچنین علل آن صحبت می کنیم، سپس قرص ها و آمپول های ناباروری و روش های درمانی را بررسی می کنیم، مهمترین غذاهایی که برای درمان مفید و مضر هستند را توضیح می دهیم و توصیه هایی برای ناباروری مطرح می کنیم و در انتها یک نتیجه گیری کلی ارائه می دهیم.

با پیشرفت بسیار زیاد علم پزشکی، ناباروری در میزان کمی از زوج ها امکان وقوع دارد. ناباروری هم در زنان و هم در مردان اتفاق می افتد و در هر دو جنس علت های متفاوتی را در بر می گیرد که باعث تاخیر در روند و زمان بارداری می شود. ما در این مقاله شما را با علل ناباروری آشنا خواهیم کرد و بهترین توصیه ها را جهت برطرف نمودن آن مطرح می نمائیم، همچنین شما را با مفیدترین و مضر ترین منابع غذایی برای باروری مردان آشنا خواهیم کرد.

ناباروری چیست؟

اگر زوجین برای یکسال رابطه جنسی بدون استفاده از جلوگیری داشته باشند اما بارداری نشوند احتمال دارد به ناباروری دچار شده باشند. در این زمان است که باید بصورت جدی تر، با مراجعه به پزشک پیگر ناباروری خود باشند. پزشک متخصص با تجویز آزمایشات و سونوگرافی ناباروری را در هر زوج مورد سنجش و مورد ارزیابی قرار می دهد.

انواع بارداری به چهار دسته زیر تقسیم می شود:

  • بارداری زنان
  • بارداری مردان
  • بارداری هر دو نفر
  • بارداری بدون علت

ناباروری در بانوان به چه علت رخ می دهد؟

شایع ترین عوامل نازایی در بانوان عبارتند از: سن زیاد، میزان اضافه وزن و یا کاهش وزن شدید و توده ناکافی و یا فراوان چربی در بدن نامنظم بودن چرخه پریودی، ناسالم بودن رحم و لوله های رحمی و آسیب شدید به لوله ها، تخمدان ناسالم، تخمک های کم و بی کیفیت ، هورمون های زنانه و مردانه بطور نامنظم، و عوامل دیگری مانند استفاده از دخانیات و الکل، تنش های فکری، استرس فراوان، انواع مختلف عفونت و باکتری ها می باشد.

پزشک متخصص زنان و زایمان با ارزیابی تمام موارد ذکر شده رحم را آماده باروری می کند و رحم سلامت کامل را به دست می آورد اما همچنان باروری صورت نمی گیرد.

در این صورت به عوامل نامشخصی که باعث ناباروری زنان می شود پرداخته می شود که به اصطلاح نازایی بدون علت گفته می شود، عوامل نامشخص ناباروری زنان عبارتند از: غیر طبیعی بودن رحم، سندرم فولیکول پاره نشده، بیماری های زمینه ای، تخمک های ناهنجار، عفونت و باکتری های غیر قابل مشاهده، دلایل سیستم ایمنی بدن، عوامل روان شناختی رخ می دهد.

پس از بررسی عوامل نازایی بدون علت و درمان آن ها باز هم بارداری صورت نمی پذیرد، در این صورت پزشک متخصص به ناباروری از سمت مرد اشاره می نماید و به ارزیابی وضعیت بدن وی خواهد پرداخت.

ناباروری در مردان به چه علت رخ می دهد؟

ناباروری همان طور که در بانوان صورت می گیرد، در مردان نیز به مقدار ۳۰% احتمال مبتلا شدن به آن وجود دارد. نازایی و ناباروری در هر یک از دو زوج قابل درمان است. ناباروری در مردان به دلیل کم بودن، نبودن یا ناقص بودن اسپرم می باشد.

علل متداولی که باعث ناباروری مردان می شوند عبارتند از: سن، افزایش وزن، مشکلات دستگاه ایمنی بدن، مشکلات هورمونی و تداخل هورمون ها، مشکلات ژنتیکی، عفونت و التهاب ها، ناهنجاری در ساختار داخلی بدن، آزواسپرمی، مشکل در انزال، واریکوسل، سرطان و تومورها، عوامل تاثیرگذار محیطی، مشکل در انجام رابطه جنسی، انواع جراحی های مردانه، استفاده از دخانیات می باشد.

از عوامل ناشناخته در آقایان به عدم توانایی اسپرم مردان در ورود به تخمک، عوامل روحی و روانی می توان اشاره کرد. عامل ناشناخته دیگری مانند کلسترول بالا منجر به ناباروری در آقایان و اختلال نعوظ می شود.

برای تشخیص و درمان ناباروری در آقایان، نخست پزشک متخصص به ارزیابی میزان سلامت بدن که شامل فاکتورهای اولیه مانند (سن، وزن، سابقه بیماری و جراحی و غیره) می پردازد، سپس میزان کیفیت اسپرم را با انجام یک آزمایش به عنوان آنالیز مایع اسپرم مشاهده می نماید. در آزمایش اسپرم به ارزیابی سه عامل بسیار مهم از جمله: میزان اسپرم ها، تحرک اسپرم ها، شکل اسپرم ها پرداخته می شود. میزان متوسط اسپرم در هر بار انزال باید بین ۲ الی ۵ میلی لیتر باشد و این میزان اگر کمتر و یا بیشتر باشد مشکل آفرین است.

در قسمت زیر عوامل موثر بر نازایی آقایان را خلاصه توضیح می دهیم.

هر اندازه سن بیشتر شود کیفیت اسپرم پایین تر می آید. همچنین سن بالا، کیفیت ژنتیکی اسپرم را نیز دچار تداخل می کند. مردانی که سن بالا دارند احتمال دارد مشکلات ژنتیکی را به فرزندان خود به ارث بدهند. 

وزن زیاد در مردان باعث پایین آمدن کیفیت اسپرم، تداخل در تولید هورمون های مردان و باروری می شود.

مشکلات هورمونی مثل تداخل در تعادل هورمون تیروئید (کم کاری تیروئید)، عدم تنظیم پرولاکتین خون ،عدم تعادل در هورمون آدرنال و تستسترون و همچنین کم خونی می تواند باعث ناباروری در مردان بشود. 

کاهش هورمون تستسترون، منجر به عملکرد ضعیف بیضه ها می شود که در نتیجه باعث کم شدن میل جنسی، اختلال در نعوظ، کم بودن تعداد اسپرم ها را در پی دارد.

افزایش پرولاکتین خون، در مردان منجر به کاهش تستسترون می شود.

کم کاری هورمون تیروئید، در مردان منجر به تداخل در عملکرد بیضه ها، تولید اسپرم های کم و در نهایت کیفیت پایین منی می شود.

هورمون آدرنال، در برگیرنده احساسات است. این هورمون استرس و تنش را نیز افزایش می دهند و همانطور که ذکر کردیم استرس باعث تداخل در بارداری می شود.

مشکلات ناهنجاری در ساختار بدن آقایان، می تواند به صورت ظاهری قابل مشخص باشند، مانند: بیرون نیامدن کامل بیضه ها. در صورت تشخیص زود هنگام و بموقع مشکلات ناهنجاری قابل درمان است و اگر به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشود باعث ناباروری می شود.

مشکلات دستگاه ایمنی بدن، در بدن تعدادی از آقایان ماده ای به نام آنتی بادی تولید می شود. آنتی بادی مقابل اسپرم ها عمل می کند و منجر به کاهش حرکت اسپرم ها و یا بهم چسبیدن آن ها می شود. در این مسیر میزان بسیار کمی از اسپرم ها به تخمک می رساند و میزان زیادی از اسپرم ها در اواسط راه چسبیدن به تخمک از بین می روند.

فروکش انزال به علت مصرف بعضی داروها، بعضی بیماری ها مانند دیابت و عمل جراحی پروستات و مجاری ادرار رخ میدهد. مشکل در انزال اینگونه است که منی به جای خروج از دستگاه تناسلی به مثانه می رود و در مثانه خارج می شود و اسپرم از طریق ادرار دفع می شود و از بین می رود.

مشکلات ژنتیکی نیز باعث ناباروری در مردان می شود. از مشکلات ژنتیکی رایج می توان به سندروم کلاین فلتر و یا سندروم کالمن و سندروم کارتاژنر اشاره کرد.

برخی جراحی ها مانند وازکتومی، جراحی فتق، جراحی های پروستات و بیضه ها منجر به ناباروری می گردد.

عوامل محیطی و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و اشعه ها منجر به  ناباروری و یا تاخیر در باروری است.

از مشکل عفونت ها و التهاب ها بسیار رایج در مردان عفونت سوزاک را می توان نام برد که قابل انتقال به شریک جنسی است .از التهاب های شایع می توان به التهاب بیضه اشاره کرد که منجر به کیفیت کم تولید اسپرم و تحرک طبیعی اسپرم می شود.

در برقراری رابطه جنسی مشکلات مربوط به نعوظ، انزال زودرس و عوامل روحی رابطه جنسی را تحت تاثیر قرار میدهد.

آزواسپرمی یعنی صفر بودن اسپرم در مردان. برای صحت قطعی این مشکل تنها به انجام یک آزمایش نباید اکتفا کرد بلکه باید چندین مرتبه آزمایش از مایع منی تهیه شود و بررسی گردد.

مصرف سیگار و دخانیات میزان اسپرم ها را کاهش می دهد و بر تحرک اسپرم اثر می گذارد. مصرف سیگار منجر به اختلال در نعوظ نیز می شود و قطعا رابطه جنسی دچار مشکل می شود.

بعد از بررسی عوامل ذکر شده و ارزیابی میزان سلامت بدن آقایان و کمک به از بین رفتن عواملی که سبب ناباروری می شود، همچنان بارداری صورت نمی گیرد. اگر بیاد داشته باشید برای بانوان عوامل نامشخصی که منجر به نازایی می شود بیان کردیم، تعدادی از آن عوامل نامشخص بر مردان نیز اثر گذار است و منجر به نازایی می شود.

درمان سریع برای ناباروری مردان چیست؟ 

در نخستین قدم برای درمان آقایان  باید عواملی که منجر به ناباروری و یا تاخیر در بارداری  شده است را شناسایی نمود و تحت نظر پزشک متخصص به درمان پرداخت. پزشک متخصص با در نظر گرفتن عواملی یکی از روش های زیر را توصیه خواهد کرد، روش هایی مانند دارو درمانی و انواع آمپول ها، تلقیح داخلی یا IUI ،درمان ناتوانی جنسی، عمل جراحی، و لقاح آزمایشگاهی یا IVF.

دارو درمانی: اولین مرحله شروع درمان ناباروری استفاده از دارو است. دارو درمانی هنگامی تجویز می گردد که دلیل ناباروری مردان تداخلات و مشکلات هورمونی و همچنین عفونت در دستگاه داخلی بدن باشد. مشکل و تداخل هورمون ها در تولید هورمون های مردانه یا هورمون تستسترون مشکل آفرین است، پزشک متخصص در دارو درمانی به تجویز داروهایی خاص می پردازد.

ما شما را با بهترین آمپول و قرص ها آشنا می کنیم. این نکته بسیار حائز اهمیت است که استفاده از تمامی دارو ها چه به صورت خوراکی و چه تزریقی حتما باید تحت نظر دکتر متخصص باشد زیرا که استفاده نابجا نه تنها به درمان کمک نمی کند بلکه عواقب بسیار خطرناکی را در صورت مصرف سرخود در پیش دارد. با ما همچنان همراه باشید. از بهترین قرص های درمان ناباروری مردان می توان به آنتی بیوتیک، لتروزول، گنادوتروپین، کلومیفن سیترات، منوتروپین اشاره کرد.

آنتی بیوتیک: مصرف آنتی بیوتیک از متداولترین داروهای درمان ناباروری می باشد زیرا که آنتی بیوتیک ها از داروهای ضد میکروبی هستند که به درمان تمام عفونت ها و باکتری ها کمک می کند. برخی از آنتی بیوتیک های مانند تتراسایکلین، پنی سیلین، آزیترومایسین بر باروری مردان اثر منفی میگذارد زیرا این آنتی بیوتیک ها باعث کاهش کیفیت اسپرم می شوند.

لترزول: مصرف داروی لتروزول باعث ترشح هورمون تستسترون می شود و تعداد اسپرم ها را افزایش می دهد همچنین لتروزول باعث تعادل در ترشح هورمون پرولاکتین می شود.

گنادوتروپین: یکی از داروهای رایج تجویزی گنادوتروپین است. این دارو برای مردانی که بدنشان اسپرم کم و بی کیفیتی تولید می کند تجویز می شود.

کلومیفن سیترات: یکی از داروهای تجویزی متداول است. میزان موفقیت این دارو در ناباروری بعد از سه دوره استفاده ۸۵% است و بعد از پنج دوره استفاده به ۹۹% افزایش پیدا می کند. این دارو علاوه بر درمان ناباروری آقایان برای بانوان نیز تجویز می شود. کلومیفن سیترات در مردان برای افزایش تولید اسپرم و غلظت اسپرم تجویز می شود.

همچنین پزشک متخصص به تجویز آمپول های متفاوتی مانند فولیگنان و پی دی پرگ و گونال اف می پردازد. این سه نمونه آمپول از بهترین آمپول ها شناخته شده اند. اصولا آمپول ها سریع تر اثر می کنند و در درمان نازایی مردان موثرتر از سایر داروها شناخته شده اند.

آمپول فولیگنان: آمپول فولیگنان در بر گیرنده هورمون اچ سی جی است و منجر به تولید تستسترون می شود، همچنین به تحریک اسپرم می پردازد. این نکته را در نظر داشته باشید که دوز استفاده از آمپول فولیگنان به سن، وزن، سابقه بیماری بستگی دارد و پزشک متخصص این دوز را تعیین خواهد کرد. در صورت مصرف سرخود عوارض جبران ناپذیری اتفاق می افتد.

آمپول پی دی پرگ: این دارو به افزایش هورمون تستوسترون آندروژن در مردان می پردازد و به تعداد اسپرم ها می افزاید و در نتیجه به درمان مشکل ناباروری مردان کمک می کند. میزان دوز مورد استفاده را دکتر متخصص تعیین می کند.

آمپول گونال اف: این دارو در زنان و همچنین در مردان برای درمان ناباروری تجویز می گردد. آمپول گونال اف برای تحریک تولید اسپرم به کار میرود، هورمون تستوسترون در بیضه ها افزایش پیدا می کند و در نتیجه تولید اسپرم انجام می شود و در نهایت منجر به باروری می شود. این آمپول زیر ۱۰% امکان دوقلو زایی را افزایش می دهد.

آمپول منوتروپین: آمپول منوتروپین یا به اصطلاح پزشکی HMG  نامیده شده است. این دارو هم در بانوان و هم در مردان مورد استفاده قرار میگیرد. منوتروپین در مردان به تحریک اسپرم می پردازد و تولید اسپرم را افزایش می دهد. این روش درمان ممکن است باعث دوقلو زایی و یا چند قلو زایی شود.

به غیر از دارو درمانی روش های دیگری به ناباروری مردان کمک می کند از جمله:

عمل های جراحی: از سریع ترین درمان های قطعی در مردان عمل جراحی است. بسیاری از مشکلات مردان با جراحی قابل رفع شدن است. از شایع ترین جراحی های می توان به عمل وازکتومی،جراحی وازواپیدیدیموستومی، عمل جراحی کشیدن اسپرم از بیضه ها و جراحی واریکوسل اشاره کرد.

درمان ناتوانی جنسی: برای درمان ناتوانی جنسی  به بررسی عواملی مانند اختلال در نعوظ و یا انزال زودرس پرداخته می شود. همچنین با استفاده از دارو میتوان به درمان آن پرداخت. استرس فراوران و مشکلات روحی بر عملکرد تولید اسپرم و کیفیت اسپرم اثر گذار است.

تلقیح داخل رحمی اسپرم یا IUI: یکی از متداولترین روش های درمان ناباروری است. تلقیح داخل رحمی به این صورت است که در آزمایشگاه اسپرم شسته می شود و به رحم در زمان تخمک گذاری هدایت می شود.

تلقیح آزمایشگاهی یا  IVF: اگر مرحله تلقیح داخل رحمی، موفق آمیز نباشد به انجام روش تلقیح آزمایشگاهی پرداخته می شود. پزشک متخصص با انجام اقداماتی و سپس تجویز داروهای تزریقی مخصوص، که باعث بلوغ تخمک ها و آمادگی تخمک ها می شود، اسپرم را به تخمک هدایت می کند و تخمک های بارور شده تکثیر می شوند. هنگامی که عمل لقاح صورت بگیرید و جنین تشکیل شود آن ها را در رحم قرار می دهند

تزریق درون سیتوپلاسمی: این درمان در زمانی که اسپرم های مرد کم باشد انجام می شود.

رژیم تغذیه برای درمان ناباروری مردان شامل چه مواردی می شود؟

رژیم غذایی به تنهایی نمی تواند نازایی را درمان کند، اما نباید از تاثیر فوقالعاده انواع مواد غذایی غافل شد، زیرا برخی از مواد غذایی نقش بسیار مهمی در سلامت تولید مثل ایفا می کنند. در حقیقت تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی به افزایش باروری کمک می کند. ما شما را با مهمترین مواد غذایی که کمک کننده به درمان ناباروری است و همچنین مواد غذایی که باعث کاهش باروری می شود آشنا می نماییم. با ما همچنان همراه باشید..

حال که مهمترین منابع غذایی مفید و مضر را بیان کردیم باید بدانیم خواص و ضرر آن ها به چه علت می باشد؟

مهمترین غذاهایی که باید استفاده شوند عبارتند از:

آنتی اکسیدان ها: مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان به میزان نرمال کردن تعداد اسپرم ها کمک می کند. از انواع مختلف آنتی اکسیدان ها می توان به ویتامین سی، سلنیوم، ویتامین ای، ال کارنتین اشاره کرد.

ویتامین سی: ویتامین سی در بهبود سلامت اسپرم و کیفیت اسپرم بسیار اثر گذار است. از مواد غذایی دارای ویتامین سی می توان به انبه، فلفل دلمه ای، توت فرنگی، کیوی طالبی، گریپ فروت، پرتقال آناناس و گل کلم اشاره کرد.

سلنیوم: سلنیوم برای رشد و نمو بیضه ها و تحرک اسپرم ها بسیار مفید است. سلنیوم در ماهی، گوشت گاو، بوقلمون، تخم مرغ، برنج قهوه ای، قارچ و اسفناج موجود است.

ال کارنیتین: ال کارنتین در سلامت اسپرم ها و افزایش حرکت اسپرم ها و همچنین افزایش تعداد اسپرم ها موثر است. ال کارنتین باعث چربی سوزی و کاهش وزن نیز میشود و در مواد غذایی مانند گوشت قرمز، آجیل ها، موز، گندم، حبوبات، بامیه، گرده عسل و محصولات لبنی یافت می شود.

چربی های مفید: چربی های مفید و سالم مانند امگا ۳ و امگا ۶ برای رشد سالم اسپرم ها ضروری هستند. انواع ماهی ها و آجیل ها سرشار از خانواده امگا می باشند.

مواد غذایی مغذی: مواد غذایی مغذی باعث افزایش و کیفیت اسپرم می شوند. از مواد غذایی مغذی می توان به غلات ،گردو، ، اسفناج، موز، سبزیجات دارای برگ تیره مانند شنبلیله، سیر، کلم بروکلی و انار، آجیل و مارچوبه اشاره داشت.

مارچوبه: مارچوبه نوعی سبزی است که باعث افزایش اسپرم می شود و دارای میزان زیادی ویتامین سی است.

خوراکی های مفید برای بارداری

 

در قسمت زیر می توانید لیست خوراکی های مفید برای بارداری را مشاهده کنید اما تاکید می کنیم مصرف تمام خوراکی ها بایستی زیر نظر پزشک انجام شود.

ویتامین D و کلسیم: این ویتامین ها بر سلامت اسپرم ها و تعداد اسپرم ها موثر می باشند. کلسیم را در محصولات لبنی ( شیر، ماست، کشک) به میزان فراوان میتوان پیدا کرد و ویتامین دی را در ماهی میتوان یافت.

روی مواد غذایی سرشار از روی باعث سلامت اسپرم و غلظت اسپرم می شود. مواد غذایی که سرشار از روی می باشند گوشت، تخم مرغ و ماهی است.

مصرف ویتامین E به تقویت اسپرم و تحرک اسپرم و همچنین افزایش تعداد اسپرم منجر می شود. مواد غذایی سرشار از ویتامین E در بادام، کره ی بادام زمینی، گوجه فرنگی، زیتون، ماهی ها، تخم مرغ، شاه میگو، آجیل ها، انبه، کیوی، انگور سیاه، زرد آلو، تمشک و در سبزیجاتی مانند شلغم، چغندر، کدو، اسفناج، کلم بروکلی، و جعفری وجود دارند.

ویتامین A نقش تنظیم عملکرد غدد تولید مثل را برعهده دارد ویتامین A در مواد غذایی جگرگاو، سیب زمینی،فلفل دلمه ای قرمز، کدو قرمز، هویج موجود می باشند.

ویتامین B و B5 و B6 تنظیم کننده غدد جنسی می باشند و آن ها را می توان در آجیل ها، موز، گوشت مرغ و گوشت، ماهی قزل آلا، تخم مرغ، حبوبات، نخود سبز، سیب زمینی، اسفناج، هویج و جگر مرغ یافت.

زینک نقش بسیار موثری در تولید هورمون تستسترون و ساخت اسپرم ایفا می کند. زینک را می توان در منابع غذایی مانند تخم مرغ، ماست، آجیل، گوشت بره، صدف و غذاهای دریایی، تخم کدو وجود دارند.

فولیک اسید، اگر میزان آهن در بدن آقایان کم باشد اکسیژن رسانی با تداخل صورت می پذیرد و در نتیجه اکسیژن کافی به بافت های بدن نمی رسد و در باروری اثر گذار است. کمبود آهن منجر به ناتوانی مردان در رابطه جنسی می شود، همچنین کم خونی شدید باعث نعوظ نیز می شود.

لیکوپن در گوجه فرنگی، هویج، هندوانه یافت می شوند. لیکوپن باعث افزایش تعداد اسپرم می شود.

چای سبز یک نوشیدنی سرشار از مواد طبیعی است و استفاده منظم آن باعث کیفیت اسپرم می شود.

گیاه جینسینگ در درمان اختلالات جنسی موثر است. جینسینگ باعث افزایش تعداد اسپرم و تحرک اسپرم در آقایان می شود.

استفاده روزانه از شنبلیله باعث تنظیم هورمون ها می شود و هورمون تستوسترون را افزایش می دهد و در نتیجه منجر به قوی شدن اسپرم می شود.

مصرف تخم مرغ منجر به تولید اسپرم های زیاد و با کیفیت می شود.

از میوه جات بسیار مفید که به کیفیت اسپرم ها کمک می کند می توان به انار، موز، توت ها، زالزالک، آووکادو اشاره کرد. 

میوه انار سلامت اسپرم ها را در بر می گیرد و تعداد اسپرم ها را بیشتر می کند.

موز سرشار از ویتامین سی و منیزیوم و B1 است. میوه موز باعث افزایش میل جنسی می شود و همچنین استقامت اسپرم را بسیار بالا می برد.

انواع مختلف توت ها مانند توت فرنگی و زغال اخته باعث کیفیت اسپرم و افزایش تحرک و تعداد آن ها می شوند.

زالزالک حرارت کیسه بیضه را مطلوب نگه می دارد، اگر دمای بیضه افزایش پیدا کند اسپرم های تولید شده بسیار کم کیفیت خواهند بود.

آووکادو سرشار از ویتامین E و ویتامین A و فولیک اسید می باشد. مصرف آووکادو باعث تحرک اسپرم ها می شود.

از سبزیجات مفید در افزایش باروری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان است و مصرف آن باعث تحرک اسپرم می شود.

اسفناج به علت د ارا بودن میزانی زیادی از اسید فولیک در درمان ناباروری مردان مفید است، زیرا که کمبود اسید فولیک باعث تغییر شکل اسپرم می شود و عمل باروری را با تداخل مواجه می کند.

سبزیجات برگ سبز مانند کلم بروکلی، لوبیا سبز و ... اختلالات اسپرم را کاهش می دهد و کیفیت اسپرم را افزایش می دهند.

مصرف سیر منجر به افزایش تولید اسپرم و حجم منی می شود، و تمام اختلالات جنسی را برطرف می کند.

هویج، همانطور که اشاره کردیم ویتامین A نقش مهمی در تولید اسپرم و تحرک آن ها دارد. هویج سرشار از ویتامین A است. 

پیاز سرشار از ویتامین و  c و  B6 میباشد. همچنین حاوی کلسیم، آهن، فسفر و منیزیوم است. استفاده از پیاز باعث افزایش تعداد اسپرم ها، گردش خون در سیستم تولید مثل، افزایش سطح تستسترون و استقامت بالای اسپرم می شود. پیاز درمانی یکی از راهکارهای افزایش باروری می باشد، اگر درکنار درمان پزشک صورت بگیرد کمک کننده به درمان ناباروری است.

دانه کدو تنبل سبب افزایش تستسترون می شود و منجر به افزایش تعداد اسپرم ها و حجم مایع منی می گردد.

فلفل به علت طبیعت بسیار گرم جزو ادویه های محرک و افزایش دهنده قوای جنسی است.

شکلات تلخ باعث افزایش غرایز جنسی می شود، همچنین حجم مایع منی را افزایش می دهد.

مصرف خرنوب باعث افزایش تعداد اسپرم ها و تحرک اسپرم ها می شود.

عسل، یکی ازمفیدترین منابع غذایی برای تقویت اسپرم عسل طبیعی است. عسل سرشار از مواد معدنی و املاح طبیعی است. مصرف منظم عسل باعث تقویت قوای جنسی و تقویت اسپرم ها می شود. در استفاده از عسل، میتوان به مصرف معجون شیر،عسل و تخم مرغ به صورت یک روز در میان پرداخت. این معجون باعث تقویت و تحریک اسپرم ها می شود. 

تحقیقات راجع به اثر خرما به طور دقیق مشخص نیست، خرما سرشار از آنتی اکسیدان است اما از استفاده زیاد آن باید خودداری شود چرا که منجر به کاهش هورمون تستسترون می شود.

گوجی بری، استفاده از آن باعث تنظیم دمای کیسه ها بیضه می شود و همچنین باعث تولید اسپرم می شود.گوجه بری از اسپرم ها در برابر رادیکالهای آزاد محافظت می نمایند. 

با مصرف مقادیر زیادی از آب در طول روز می توان به ناباروری کمک کرد چرا که کمبود آب در بدن مردان منجر به کاهش حجم منی می شود.

انواع گوشت ها، غذاهای دیگری مانند گوشت گنجشک، حلوا ارده، مربای شقاقل، مربای زردک نیز برای درمان اختلالات حرکت اسپرم ها مفید می باشند. 

خوراکی های مضر برای بارداری

مهمترین غذاهایی که نباید استفاده شوند، در قسمت زیر آورده شده اند اما قطعا این لیست کاملی از خوراکی های مضر نیست، برای کسب اطلاعات بیشتر بایستی با پزشک مختصص خود در تماس باشید.

غذاهای فست فودی باعث کاهش تستسترون و تولید کم اسپرم می شوند و در باروری تداخل ایجاد می کنند.

 غذاهای کنسروی مانند رب گوجه، انواع تن ها باعث مشکلات پروستات و مشکلات نازایی می شوند.

چربی های ناسالم منجر به افزایش وزن و برهم خوردن تعادل هورمون ها می شوند.

نوشابه و انواع آبمیوه های مصنوعی قدرت باروری مردان را کاهش می دهد. الکل بر کیفیت اسپرم و بر میزان تعداد اسپرم اثر نامطلوب دارد.

شیرین کننده های مصنوعی به علت افزایش وزن در مردان منجر به ناباروری می شود. همانطور که ذکر کردیم افزایش وزن و چاقی باعث تاخیر در باروری است زیرا که اسپرم کیفیت مطلوبی ندارد.

مصرف زیاد رایانه باعث کاهش نیروی جنسی در مردان می شود.

سویا یکی از بدترین غذاها برای ناباروری مردان است و باعث برهم خوردن تعادل هورمون ها می شود.

مصرف بذرکتان میل جنسی را کاهش می دهد و همچنین اگر سابقه پروستات وجود داشته باشد باید به طور قطعی از مصرف آن پرهیز شود.

نمک طعام، قطعا میزان مناسب نمک برای بدن لازم می باشد، اما نمک طعام بسیار مضر است و باعث بیماریهایی مانند دیابت، فشار خون بالا می شود و این بیماری ها در باروری تداخل ایجاد می کنند.

شکلات شیرین بر عکس شکلات تلخ هیچ فایده ای بر باروری ندارند و تنها چربی و شیرینی بالایی دارند که ممکن است باعث اختلال نعوظ در آقایان شود.

مصرف سیگار و دخانیات میزان تعداد اسپرم ها را کم می کند و بر میزان تحرک اسپرم اثر می گذارد .سیگار علاوه بر تداخل بر باروری منجر به  اختلال در نعوظ مردان می شود.

در اینجا این نکته حائز اهمیت است که افزایش شانس باروری قطعا با یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم بسیار افزایش پیدا می کند. هر اندازه بدن از سلامت مناسب برخوردار باشد، اسپرم ها از کیفیت بالاتری برخوردار خواهند بود و همچنین تحرک اسپرم ها نیز بیشتر می شود.

ورزش به صورت منظم و حفظ وزن در بالا بردن کیفیت و سرعت زیاد اسپرم بسیار موثر است. گاهی مکمل های بدنسازی هنگام ورزش توصیه می شود که باید بدانید این مکمل ها چه پروتئینی باشند و چه استروئیدی اثرات منفی بر بیضه ها می گذارند و منجر به بروز مشکلات در باروری می شوند.

چند توصیه برای درمان ناباروری مردان

به میزان کافی بخوابید: کمبود خواب در مردان باعث کاهش هورمون تستسترون و کاهش اسپرم می شود.

ورزش کنید: انجام منظم ورزش باعث افزایش تقویت اسپرم و تحرک آن می شود. بهترین ورزش ها برای تقویت و تحریک اسپرم عبارتند از: پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری.

استفاده از لب تاب و گوشی را محدود کنید: استفاده از این وسایل یک تهدید جدی برای باروری مردان است زیرا منجر به آسیب دیدن دی ان ای و کاهش اسپرم ها می شوند.

لباس های آزاد بپوشید: لباس تنگ باعث افزایش حرارت بیضه ها می شود و در اثر حرارت بالا اسپرم تولید شده بسیار بی کیفیت است.

استرس و عوامل استرس زا را از خود و همسر خود دور نمایید: استرس بالا منجر به تاخیر در باروری می شود. با همسر خود در به بدست آوردن آرامش فکری و دور شدن از تنش های ناباروری شریک باشید، به مسافرت و تفریح بپردازید و روند معمولی زندگی خود را طی کنید.

سخن پایانی

ناباروری در مردان علل مختلفی دارد که با تشخیص به موقع و پیدا کردن مشکل ناباروری می توان آن ها را درمان کرد. زمان بارداری به صورت طبیعی به مدت شش ماه الی یک سال، بدون استفاده از هیچگونه جلوگیری طبیعی است. نازایی فقط برای زنان رخ نمی دهد بلکه در مردان به میزان ۳۰% عمل نازایی رخ می دهد. اگر از اقدام به بارداری یک سال گذشت و بارداری انجام نشد، باید تحت نظر دکتر متخصص به انجام آزمایشات و سونوگرافی های تجویزی پرداخته شود.

ناباروری در مردان به علت اسپرم های کم و بی کیفیت و عدم تحرک مناسب صورت می گیرد. با آزمایش اسپرم می توان به علت تداخل در باروری پی برد. ناباروری در مردان به عواملی مانند: سن، افزایش وزن، عفونت و التهاب ها، مشکلات هورمونی و تداخل هورمون ها، مشکلات ژنتیکی، مشکلات دستگاه ایمنی بدن، مشکل در انجام رابطه جنسی، ناهنجاری در ساختار داخلی بدن، تومورها، بیماری آزواسپرمی، واریکوسل، مشکل در انزال، انواع جراحی های مردانه، عوامل تاثیرگذار محیطی، استفاده از دخانیات و در نهایت عوامل ناشناخته دیگری مانند دیابت، عدم توانایی اسپرم آقایان در ورود به تخمک، عوامل روانشناختی و استرس باعث مشکل در بارداری می شوند.

درمان ناباروری در مردان با استفاده از دارو درمانی و انواع آمپول ها، جراحی، درمان مشکلات جنسی، تزریق درون سیتوپلاسمی، درمان هایی مانند تلقیح IUI و یا تلقیح آزمایشگاهی IVF صورت می گیرد. از بهترین قرص های درمان نازایی می توان به قرص های آنتی بیوتیک، لتروزول، گنادوتروپین، کلومیفن سیترات، منوتروپین اشاره کرد.

از بهترین آمپول ها جهت رفع ناباروری مردان می توان آمپول های فولیگان، آمپول پی دی پرگ، و آمپول گونال اف و آمپول منوتروپین را نام برد اینکه کدام یک از قرص ها و آمپول ها را استفاده کنید و یا کدام روش درمان را انتخاب نمایید به ارزیابی و صلاح پزشک متخصص بستگی دارد. نازایی چه بی علت چه با علت درمان پذیر است. عوامل استرس زا را از خود دور کنید، این نکته را در نظر داشته باشید افکار خوب و انرژی مثبت باعث هر آنچه می شود که شما خواهان آن هستید.

مواد غذایی که در درمان ناباروری مفید هستند و باعث کیفیت اسپرم می شوند را، در سبد غذایی روزانه خود قرار دهید. این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده از مواد غذایی در کنار درمان شانس موفقیت درمان نازایی را کاهش می دهد و به تنهایی منجر به درمان ناباروری نمی شود. از مصرف انواع ویتامین ها و پروتئین ها غافل نشوید زیرا که بر تحرک و غلظت اسپرم اثر گذار می باشند. مصرف امگا ۳ و امگا ۶ برای کیفیت اسپرم بسیار مفید است.

نوشیدنی های طبیعی و گرم مانند چای سبز، شنبلیله و گیاه جنسینگ بر اسپرم تاثیر مثبت دارد. سبزیجات برگ سبز و میوه جات بر کیفیت اسپرم تاثیر دارند. گیاه معجزه بخش عسل در درمان و افزایش شانس باروری بسیار تاثیر گذار است. مصرف منظم آب را نادیده نگیرید. مواد غذایی غیر مضر علاوه بر به خطر انداختن سلامتی منجر به کاهش کیفیت اسپرم و تحرک و تعداد آن می شود.

از مضرترین مواد غذایی می توان به فست فودها، غذاهای کنسروی، چربی های مضر، قند و شکر، رازیانه، سویا، بذر کتان، نمک طعام، شکلات شیرین و سیگار اشاره کرد. تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی به افزایش باروری کمک می کند. با افزایش روزانه علم و پزشکی ناباروری قابل درمان است.

با در پیش گرفتن مرتب مراحل درمان و رعایت اصول مناسب تغذیه و انجام ورزش و دوری از استرس می توان با ناباروری جنگید، قطعا پدر شدن ارزش مقابله با تمامی موانع و حل کردن تمامی مسائل، هر چند زمان بر و کمی سخت را دارد. به یاد داشته باشید پزشکان متخصص بنا بر عهد دیرینه خود در تمام لحظات درمان ناباروری کنار شما هستند و به شما در باروری کمک خواهند کرد. کلام خلاصه کنیم نازایی در ایران روندی روبه محو شدن دارد و بزودی شما وارد مسئولیت پدری می شوید. پدر شدنتان مبارک.

مشاوره آنلاین

شما می توانید از طریق فرم زیر مشکل کودک خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در کمترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.

افزودن دیدگاه جدید