آیا کسی تابحال تجربه آی وی اف موفق داشته است؟ این سوال بسیاری از خانواده هایی هست که برای درمان ناباروری که به بنده مراجعه می کنند. در طول این چندین سال من با خانواده های بسیاری آشنا شده ام، بسیاری از آن ها پس از IVF استرس بالایی را تجربه می کنند. بسیاری از آن ها با خود این سوال را تکرار می کنند که آیا IVF موفقی داشته اند. من در این مقاله به این پرسش پاسخ می دهم و در آینده نیز سعی می کنم برای پاسخ دقیق تر به این پرسش پادکستی تولید کنم.
در زوج های نابارور باید ابتدا تمام ارزیابی های مشخص شده انجام و مشکل اصلی ناباروری مشخص شوند. زمانی که پزشک متخصص، ناباروری را تشخیص می دهد روش درمان را آغاز می کند. روش های درمان در زنان و مردان متفاوت است، از جمله درمان هایی که برای ناباروری صورت میگیرد دارو درمانی، جراحی، تلقیح آزمایشگاهی(IVF) و تلقیح داخلی(IUI) می باشد. ما در این مقاله شما را با علائم کسانی که آی وی اف موفق داشته اند آشنا می کنیم. همراه ما شوید.
درمان های ناباروری
شایع ترین عوامل نازایی در زنان عبارتند از: سن زیاد، اضافه وزن و یا کاهش وزن شدید و توده ناکافی، نامنظم بودن چرخه پریودی، تخمدان ناسالم، هورمون های زنانه و مردانه بطور نامنظم، ناسالم بودن رحم و لوله های رحمی و آسیب شدید به لوله ها، تخمک های کم و بی کیفیت، تنش های فکری، استفاده از دخانیات و الکل، می باشد.
ناباروری در مردان به دلیل کم بودن و یا ناقص بودن اسپرم می باشد. علل متداولی دیگر که باعث ناباروری در مردان می شوند عبارتند از: سن، افزایش وزن، مشکلات ژنتیکی، مشکلات دستگاه ایمنی بدن، عفونت و التهاب ها، آزواسپرمی، مشکل در انزال، مشکلات هورمونی و تداخل هورمون ها، مشکل در انجام رابطه جنسی، ناهنجاری در ساختار داخلی بدن، انواع جراحی های مردانه، واریکوسل، سرطان و تومورها، عوامل تاثیرگذار محیطی، و استفاده از دخانیات می باشد. در ابتدای درمان ناباروری باید عاملی که مانع از بارداری می شود تشخیص داده شود.
همانطور که ذکر کردیم از درمان های ناباروری می توان به دارو درمانی، جراحی، تلقیح داخلی(IUI) و تلقیح آزمایشگاهی(IVF) را ذکر کرد. اصولا وقتی درمان های ابتدایی مانند دارو درمانی و جراحی منجر به بارداری نشود توصیه به تلقیح داخلی می شود و اگر تلقیح داخلی هم موفقیت آمیز نباشد عمل آی وی اف یا تلقیح آزمایشگاهی صورت می گیرد. روش آی وی اف یکی از متداولترین روش های درمان ناباروری است.
در این روش که حدودا به چهار الی شش هفته زمان نیاز دارد، در ابتدا تخمدان زن با داروهای خاصی تحریک می شوند و سپس به جمع آوری تخمک های سالم و با کیفیت می پردازند و یا یک هورمون مصنوعی به نام هورمون لوپرولاید شرایط را کنترل می نمایند، هورمون لوپرولاید باعث جلوگیری از آزادسازی تخمک می شود.
سپس با استفاده از سونوگرافی رحم، رشد مناسب فولیکول را بررسی می کنند. اگر فولیکول های رشد یافته و به بلوغ رسیده مشاهده شود، با انجام اقداماتی اسپرم به تخمک انتقال داده می شود و تخمک های بارور شده تکثیر پیدا می کنند. هنگامی که لقاح انجام شود و در نهایت جنین تشکیل شود آن ها را در رحم جای می دهند.
علائم کسانی که آی وی اف موفق داشته اند چیست؟
علائم کسانی که عمل انتقال جنین را انجام داده اند در دو هفته اول بسیار شبیه به هم می باشند. این علائم در افرادی که بصورت طبیعی و بدون هیچ گونه درمان باردار شده اند نیز مشاهده می شود. از شایعترین این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تهوع: اصولا عامل تهوع در روزهای اول انتقال جنین به دلیل استرس فراوان و مسائل روحی روانی است. تهوع بطور طبیعی بعد از دوماه از بارداری در برخی بانوان رخ می دهد.
تکرر ادرار: یکی از علائم موفقیت آمیز انتقال جنین تکرر ادرار است و به دلیل افزایش هورمون بارداری و همچنین افزایش هورمون پروژسترون رخ می دهد.
حساسیت سینه ها: از علائم موفقیت آمیز انتقال جنین احساس ورم و درد در سینه هاست. این احساس به دلیل افزایش پروژسترون می باشد.
لکه بینی و خونریزی: لکه بینی و خونریزی خفیف یکی از علائم بسیار متداول در بارداری می باشد. علت اصلی لکه بینی به دلیل افزایش پروژسترون و لانه گزینی جنین می باشد. بیاد داشته باشید که در صورت لکه بینی و خونریزی خفیف به هیچ عنوان داروهای خود را قطع نکنید.
کمردرد: دل درد و کمردرد خفیف ممکن است از نشانه های حاملگی باشد و همچنین می تواند نزدیک بودن زمان پریودی را نشان دهد. همچنین کمردرد خفیف می تواند به علت افزایش پروژسترون و استفاده از داروهای پروژسترونی باشد.
احساس خستگی و ضعف شدید: احساس خستگی (سردرد و سرگیجه) و کسالت می تواند به علت افزایش پروژسترون باشد.
تغییر در ترشحات واژن: احساس خستگی مداوم و افزایش ترشحات واژن می تواند نشانه ای از بارداری و انتقال جنین موفق باشد.
تغییر در ترشحات واژن: افزایش ترشحات واژن می تواند نشانه ای از انتقال جنین موفق و بارداری باشد.
این نکته را فراموش نکنید در صورت هرگونه مشاهده تغییرات در بدن پس از انتقال جنین به پزشک متخصص خود اطلاع دهید و سرخود داروهای خود را قطع نفرمایید.
کلام خلاصه کنیم ناباروری در ایران رو به محو شدن است، درمان نازایی با استفاده از دارو درمانی، جراحی، تلقیح داخلی یا IUI و تلقیح آزمایشگاهی IVF انجام می گیرد. در تلقیح آزمایشگاهی پزشک متخصص تخمک را آماده باروری می نماید و سپس اسپرم را به آن انتقال می دهد.
اگر شما مراحل بارداری را سپری می کنید باید فراموش نکنید که علاوه بر افرادی که عمل انتقال جنین را انجام می دهند، در بارداری هایی که به صورت طبیعی نیز صورت می گیرد برخی علائم مانند تهوع، تغییر در ترشحات واژن، کمر درد، لکه بینی، گرفتگی عضلات، احساس خستگی، سردرد و سرگیجه رخ می دهند.
ترشحات زیاد واژن، تکرر ادرار، خستگی زیاد، درد در سینه ها ، لکه بینی و کمردرد نشانه افزایش هورمون پروژسترون می باشد، اما تهوع به علت فشارهای روحی و استرس فراوان می باشد و اصولا در هفته های اول بروز نخواهد کرد.
این علائم با نشانه های پریودی یکسان است اما در این زمان نشان دهنده عمل موفقیت آمیز آی وی اف و بارداری است و قاعدگی رخ نخواهد داد و جای هیچگونه نگرانی نخواهد بود. با داشتن استراحت نسبی و دوری از استرس و عوامل تنش زا این دوران را به آسانی سپری کنید، استرس زیاد ممکن است منجر به خونریزی شود. این نکته حائز اهمیت است در صورت بروز هرگونه تغییراتی در بدن باید سریعا به پزشک معالج خود خبر دهید.
شما می توانید از طریق فرم زیر مشکل کودک خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در کمترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.
افزودن دیدگاه جدید